skip to Main Content

Ik word vanuit Nederland door mijn ThuisFrontCommissie ondersteund. De TFC bestaat uit vrienden, familie en gemeenteleden.
Zij zorgen voor geestelijke en praktische ondersteuning. Ook verzorgen ze de financiën en de PR.

Voor contact met de TFC, mail naar info@childrenscareoekraine.nl

Leo de Ruiter

Op 28 april 2013 reden we om twee uur ’s middags weg uit Varsseveld om Jorien weg te brengen naar Oekraïne. Voor de vertrekdatum is er een jaar van intensieve voorbereiding geweest. In de voorbereiding ben ik niet alleen betrokken geweest als vader maar ben ik ook gevraagd om deelnemer te worden van de TFC.  Mijn rol daarin is het beheer van de financiën en het regelen van benodigde verzekeringen en documenten. Dit doe ik ondertussen al weer zes jaar.

Elly de Ruiter

Zes jaar terug besloot Jorien om naar Oekraïne te gaan. De eerste ideeën en voorbereidingen maakten wij als ouders van dichtbij mee. Best spannend maar ook mooi om te zien hoe zij er naartoe groeide om hier veel los te laten en het avontuur tegemoet te treden. Als ouder blijf je altijd betrokken bij je kinderen maar bij Jorien ook nog op een andere manier, namelijk via de TFC, waar ik samen met Annet de PR doe. De website, het ontwerp van de nieuwsbrieven en het nakijken van de tekst die Jorien ons toestuurde is een van de uitdagingen waar we mee aan de slag gingen. Bijzonder om dit te mogen doen en zo op een praktische manier haar te ondersteunen.

Rudi Groeneveld

Ik ken Jorien al heel wat jaren. Soms is ze een beetje kort door de bocht maar het is wel een meid die weet wat ze wil, en vooral wat ze niet wil. Omdat wij, via de huiskring en daarbuiten, altijd goed contact met Jorien hadden, zijn we al vroeg betrokken bij de droom van Jorien om in Oekraïne de kinderen in het ziekenhuis liefde en aandacht te geven. Wij zijn verschillende keren bij Jorien in Oekraïne op bezoek geweest en de schrijnende situatie in het ziekenhuis heeft mij geraakt. Het lijkt misschien een uitzichtloze situatie, maar als je ziet hoe goed de kinderen zich ontwikkelen door de liefde die ze krijgen, dan is het het allemaal waard. Ik ben blij dat wij als TFC Jorien kunnen ondersteunen bij het werk dat ze daar doet.

Annet Groeneveld

Jorien kwam al heel wat jaren regelmatig bij ons als gezin over de vloer. We maakten van dichtbij mee hoe bij haar het verlangen ontstond om naar Oekraïne te gaan. Het was voor ons dan ook heel logisch om deel uit te gaan maken van haar ThuisFrontCommissie. Sinds we Jorien naar Oekraïne hebben gebracht in 2013, heeft het werk in het ziekenhuis mij niet meer losgelaten. Ik vind het fijn dat ik via de TFC betrokken kan zijn bij het werk en leven van Jorien en dat ik vanuit Nederland ook iets kan betekenen voor de kinderen in het ziekenhuis.

Annemieke Westerveld

Medio 2015 ben ik gevraagd voor de ThuisFrontCommissie van Jorien. Dit ben ik gaan doen, omdat ik het werk van Jorien enorm waardeer. 
Afgelopen herfst ben ik met een aantal mensen van de TFC naar Oekraïne geweest, daar heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het werk van Jorien is, ze geeft kindjes de liefde, zorg en aandacht die ze anders moeten missen. Het heeft me geraakt. Voor mij was het belangrijk om letterlijk te ervaren en te voelen wat Jorien iedere dag ervaart en voelt, op deze manier is mijn betrokkenheid bij het werk van Jorien gegroeid. Het is belangrijk dat Jorien een team van mensen om zich heen heeft waar ze op terug kan vallen, een team dat voor haar bidt, meedenkt, meeregelt en zorg heeft. Ik vind het mooi dat ik deel mag zijn van dat team.

Eline Hobelman

Sinds november 2016 zit ik in de TFC van Jorien. Waarom? Omdat ik het werk wat ze daar doet erg bijzonder vind. In september 2017 ben ik bij haar geweest in Oekraïne en heb gezien hoe ze daar haar leven leidt. En sinds die tijd heb ik nog meer bewondering voor haar en haar werk gekregen. Hoe zij met de kinderen omgaat en hen geeft wat ze het meest nodig hebben: LIEFDE!
En als ik vanuit Nederland haar hierbij kan helpen, bij van alles wat daar bij komt kijken, doe ik dat graag.

Lieke Hobelman

Jorien is mijn zus. Ik heb grote bewondering voor wat zij doet in Oekraïne. Vanuit Nederland steun ik haar en zit ik in haar ThuisFrontCommissie. Mijn taak in de TFC is voorzitter.

Back To Top